Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Lime | |
100 g | Cashewnötter Naturella | |
Dippsås | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 dl | Japansk soja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
Wok | ||
300 g | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 pc. | Ägg | |
100 g | Färska champinjoner | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
200 g | Vitkål | |
3 dl | Basmatiris | |
0,25 pc. | Purjolök | |
2 tbsp | Japansk soja | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Broccoli Färsk |
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Wok: Skala och finhacka vitlöken. Skala en bit ingefära och riv den fint på ett rivjärn. Skala morötter och skär dem i slantar. Dela broccolin i buketter, skala bort de träiga på stammen och skär den i mindre bitar. Skär vitkålen i bitar och purjolöken i ringar. Dela svampen i 4 delar.
Värm upp en wokpanna med oljan. Fräs vitlöken och hälften av den rivna ingefäran (resten används i dippsåsen) tillsammans med chilikryddan i ca 1 min. Tillsätt grönsakerna och fräs ytterligare i ca 5 min. Krydda med lite salt. Slå i äggen och rör om. Blanda i det kokta riset minnan äggen har stelnat och stek ihop under omrörning ca 2 min. Vänd ner soja i riset och blanda om, se till så att den fördelar sig jämt.
Dippsås: Blanda soja med honung och resten av den rivna ingefäran.
Servera riswoken med limeklyftor, cashewnötter och dippsås.
Näringsvärde: 572 KCAL 14 G PROTEIN 21 G FETT 68 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria