Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
Citronsås | ||
0,2 g | Vitpeppar Hel | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 pc. | Schalottenlök | |
200 g | Smör | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
Gräslökspotatismos | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Mellanmjölk | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Mjölig | |
50 g | Smör | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka |
Lax: Salta och peppra laxen och ställ åt sidan. Är det skinn på laxen så behåll det på.
Gräslökspotatismos: Skala potatisen och koka den mjuk. Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och finhackad gräslök.
Citronsås: Skala och finhacka löken. Lägg lökhacket i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger, matlagningsvin och 5-6 stycken vitpepparkorn. Koka ner till hälften, sila av och häll reduceringen i en ny kastrull. Tillsätt smöret i omgångar och vispa kraftigt. Tillsätt 1-2 tsk pressad citron och sedan grädde. Sänk värmen men håll såsen varm.
Lax: Stek laxen i rikligt med smör med skinnsidan neråt på hög värme. Sänk sedan till medelvärme och låt fisken steka klart i pannan, ca 5-7 min. Har du inte skinn på laxen så steker du den ca 2-3 min på varje sida.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar.
Servera laxen med gräslökspotatismos, citronsås och gurkstavar.
Näringsvärde: 1068 kcal, 35 g protein, 88 g fett, 35 g kolhydrater..
Photo:
Frida Wismar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko