Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
Gurksallad | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Gurka | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tandorilax | ||
2 tsp | Garam Masala | |
1 tbsp | Chilipulver | |
0,2 pc. | Färsk ingefära | |
1 tsp | Spiskummin | |
500 g | Laxfilé | |
2 tbsp | Rapsolja | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Koriander - torkad | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron |
Tandorilax: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.
Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Gurksallad: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Hacka myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.
Näringsvärde: 684 KCAL 33g Protein 39g Fett 56g Kolydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria