Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
1,5 dl | Mandlar | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
200 g | Dadlar Färska | |
1 tbsp | Sirap Agave | |
1 krm | Flingsalt | |
1 dl | Riven kokos | |
Fyllning | ||
1 tbsp | Sirap Agave | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
3 tbsp | Kokosolja | |
1 dl | Kokosgrädde | |
75 g | Dadlar Färska | |
2 tsp | Vaniljpulver | |
150 g | Jordnötssmör | |
Topping | ||
2 krm | Flingsalt | |
100 g | Vegansk choklad |
Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna till både botten och fyllning i blöt i ca 1 tim.
Botten: Mixa mandlar och cashewnötter till ett grovt smul i en matberedare.Tillsätt kokos, dadlar, agavesirap och salt. Mixa samman till en massa. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper (ca 15x20 cm) och ställ in i frysen i 15 min.
Fyllning: Mixa samman jordnötssmör, dadlar, kokosolja, det översta och tjockaste lagret av kokosgrädden, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare till en tjock och lite rinnig massa. Bred ut smeten över botten och strö över hackade jordnötter. Ställ in i frysen ytterligare 10 min.
Topping: Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten i en kastrull). Ringla den smälta chokladen över snickerskakan i ett rutmönster. Strö över flingsalt.
Plasta väl och förvara i frysen.
Skär i bitar vid servering.
Photo:
Nurlan Emir
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet