Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Smaksättning vitlök- och limemajonnäs | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime | |
Smaksättning chilimajonnäs | ||
4 tsp | Sriracha | |
Smaksättning tryffelmajonnäs | ||
0,5 tsp | Tryffelolja | |
Smaksättning currymajonnäs | ||
1 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Curry | |
Grundrecept majonnäs | ||
1,5 L | Rapsolja | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
3 krm | Salt | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
10 pc. | Ägg | |
Smaksättning örtmajonnäs | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Basilika - färsk |
Grundrecept majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt.
Fördela majonnäsen i 6 olika skålar ca 2 dl i varje och tillsätt valfri smaksättning. Behåll 2 dl majonnäs naturell.
Chilimajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med Srirachasås.
Örtmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med finhackad persilja, finhackad basilika och rivet citronskal.
Vitlök- och limemajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med riven vitlök och rivet limeskal.
Tryffelmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med tryffelolja.
Currymajonnäs: Fräs curryn i smör. Låt svalna och blanda sedan med 2 dl färdig majonnäs.
Photo:
Nurlan Emir
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt