Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Biffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 tsp | Salt | |
Sås | ||
1 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Grönpeppar i Lag | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Majsstärkelse | |
1 tbsp | Vatten | |
1 tsp | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
200 g | Sparris Färsk | |
800 g | Potatis Fast | |
1 krm | Flingsalt | |
2 tbsp | Olivolja |
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Biffar: Blanda ihop ströbrödet med vätskan och låt det svälla någon minut. Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök, salt och peppar till ströbrödsblandningen och blanda om ordentligt. Forma 4 stora eller 8 lite mindre biffar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek pannbiffarna gyllenbruna, ca 3-4 min på båda sidor. Lyft över dem på en tallrik och börja med såsen.
Sås: Slå på vatten, grädde, fond, balsamvinäger och soja i pannan, (torka inte ur pannan). Rör ut majsenamjölet i vattnet och vispa ut i såsen. Tillsätt grovhackad grönpeppar och låt såsen sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det småputtra till servering.
Förväll sparrisen i lite lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp på ett fat. Strö över lite extra flingsalt och ringla över olivolja.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och sparris.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 30 g. Protein: 31 g. Kolhydrater: 39 g.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönpeppar i Lag 83g Kockens
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt