Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kålsallad | ||
0,2 pc. | Purjolök | |
2 krm | Salt | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Gul Paprika | |
150 g | Vitkål | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
150 g | Vanliga Tomater | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Sås | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
1 tsp | Salt | |
390 g | Krossade Tomater | |
Till lasagnen | ||
500 g | Lasagneplattor | |
150 g | Riven Gratängost | |
Kyckling | ||
1 tsp | Chiliflakes | |
1 tsp | Salt | |
700 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Spiskummin | |
1,5 tsp | Torkad oregano | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Strösocker |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Strimla kycklingen. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen tills den är helt genomstekt.
Sås: Mixa samman mjölk, creme fraiche och krossade tomater i en tillbringare med hjälp av en stavmixer. Krydda med salt och svartpeppar.
Lasagnen: Smörj en ugnsfast form. Varva sås, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager sås och strö över ost. Grädda i ugnen tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.
Kålsallad: Grovhacka vitkålen och skala morötterna. Skär morötter, paprika och tomater i tärningar. Finhacka purjolök och persilja. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål tillsammans med olivolja, vinäger och salt.
Servera lasagnen med kålsalladen.
Näringsvärde: 552 KCAL 20 G PROTEIN 36 G FETT 35 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria