Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dippsås | ||
3 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
0,3 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Lime | |
Fiskbiffar | ||
1 pc. | Lime | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
600 g | Torskfilé Färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
0,2 pc. | Chilipeppar Röd | |
0,2 pc. | Purjolök | |
Risnudelsallad | ||
250 g | Risnudlar | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Purjolök | |
225 g | Edamamebönor | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
100 g | Cashewnötter Naturella |
Fiskbiffar: Skär fisken i mindre bitar. Skölj och grovhacka purjolök och skala och grovhacka ingefära och vitlök. Skölj och grovhacka chili. Lägg alltsammans i en matberedare och tillsätt koriander. Riv limeskal och pressa i saften. Tillsätt fisksås, ägg, 1 rågad tsk salt samt peppar och mixa samman till en slät smet.
Forma smeten med vattensköljda händer till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Risnudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan i kallt vatten och lägg dem i en skål.
Skölj och strimla paprika och purjolök. Grovhacka cashewnötterna och koriandern. Blanda samman med nudlarna och tillsätt sojabönorna.
Dippsås: Skala och riv ingefära och skölj och riv skalet från limen. Skölj och finhacka chili. Blanda samman med limesaft, soja, honung, fisksås och olja i en skål. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om väl. Smaka av med lite salt.
Servera fiskbiffarna med risnudelsallad.
Näringsvärde: 687 kcal, 38 g protein, 26 g fett, 70 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt