Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Wok | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 tsp | Chiliflakes | |
400 g | Tofu | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
450 g | Wokmix Fryst | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
1 pc. | Thaibasilika | |
2 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Röd Currypasta | |
1 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Lime | |
60 g | Salladslök | |
150 g | Basmatiris |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.
Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök.
Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.
Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.
Näringsvärde: 706 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 64 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko