Skip to main content
Fredrik Jonssons krögarpytt med stekt ägg
Fredrik Jonsson

Fredrik Jonssons krögarpytt med stekt ägg

45 minEasy
231,20 kr
4 portions 28,01 kr per portion
En klassisk krögarpytt med stekt ägg och ölstekt lök. God och enkel vardagsmat när det är som allra bäst. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v16 2018)</a>

Krögarpytt
2 pc.Gul lök
800 gPotatis Fast
0,5 tbspRapsolja
1 tbspSmör
240 gChorizo
15 clAlkoholfri öl
1 krmSalt
Tillbehör
1 tbspPersilja - fryst
4 pc.Ägg
250 gHaricot Verts Fryst
370 gRödbetor Skivade
2 tbspDijonsenap
2 tbspRapsolja
Instructions
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Krögarpytt: Picka små hål i korven. Lägg korvarna på en ugnsplåt och stek i mitten av ugnen i ca 25-30 min. (Vänd på dem efter halva tiden).

3

Skölj, torka och tärna potatisen med skalet på. Lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Låt potatisen koka i 5 min och häll sedan av vattnet.

4

Hetta upp rapsolja i en stekpanna på hög värme och stek potatisen i några minuter. Lägg i en klick smör, låt smöret smälta och stek potatisen i smöret tills potatisen får en gyllengul yta. Lägg potatisen på ugnsplåten med korven i ugnen för att hålla den varm.

5

Skala och grovhacka löken. Stek på hög värme i en stekpanna med rapsolja tills den mjuknat och fått färg. Häll på ölen och låt den sjuda in. Lägg sedan löken på ugnsplåten i ugnen vid sidan om korven för att hålla den varm.

6

Ta ur korven ur ugnen och skär korvarna i mindre bitar. Lägg tillbaka korvbitarna på ugnsplåten och värm dem några minuter fram tills servering.

7

Tillbehör: Stek äggen i en stekpanna med rapsolja.

8

Värm haricots vertsen i lite saltat vatten.

Servera pytten med haricots verts, inlagda rödbetor och dijonsenap. Garnera med persilja.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 673 kcal, 23 g protein, 35 g fett, 58 g kolhydrater

Photo:

Linnea Flink