Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
200 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Sirap Ljus | |
25 g | Polkagrisar | |
3 dl | Vispgrädde | |
50 g | Smör | |
3 dl | Strösocker |
Krossa polkagrisarna. Klä en form, cirka 15 × 15 cm, med bakplåtspapper.
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen till 120 grader.
Ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och blanda ner tillsammans med smöret. Rör om tills allt har smält och smeten är blank och fin.
Häll smeten i formen och strö över polkakrosset. Låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar och skär den sedan i jämna bitar. Förvaras svalt.
Photo:
Ulrika Pousette
1 Polkagrisar 375g Svenskt Godis