Skip to main content
Fish taco med tomatsalsa och guacamole
Mari Bergman

Fish taco med tomatsalsa och guacamole

30 minMedium
220,70 kr
2 portions 47,08 kr per portion
Fräsch taco med kryddig torsk, tomatsalsa och krämig guacamole som serveras med tortillachips. Lika gott till vardag som till helg. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Salsa
1 pc.Tomater
0,5 pc.Röd Paprika
0,5 tbspRapsolja
0,5 pc.Koriander - färsk
1 krmChiliflakes
0,5 pc.Lime
0,25 pc.Rödlök
1 krmSalt
0,5 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
40 gTacochips
Guacamole
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,5 krmSalt
1 pc.Avokado
40 gCitron, (0,25 st)
0,5 cloveVitlök Vanlig
Fisk
0,5 tspPaprikakrydda
0,5 pc.Lime
0,5 tbspRapsolja
0,25 tspTorkad oregano
0,5 tspSalt
250 gTorskfilé
0,25 tspSpiskummin
1 krmChiliflakes
Instructions
1

Fisk: Värm ugnen till 175 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt, oregano, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Pressa över limesaft och ringla över olja. Sätt in i ugnen i ca 10 min.

2

Salsa: Tärna tomat och paprika smått. Skala och finhacka rödlök. Finhacka koriander. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.

3

Guacamole: Mixa samman avokado med riven vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera fisken tillsammans med salsa, guacamole och tortillachips.

Näringsvärde: 499 kcal, 27 g protein, 27 g fett, 35 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir