Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatissallad | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
700 g | Potatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Rödlök | |
Kyckling | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatissallad: Skölj potatisen och skär i halvor eller kvartar om det är stora potatisar. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda samman på en plåt med salt och olivolja. Rosta i ugnen ca 30 min.
Skala och finstrimla rödlöken. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och grovhacka basilikan. Skölj spenaten och tärna fetaosten. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft och olivolja.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 4-5 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatissallad: Ta ut potatisen ur ugnen och blanda med salladen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Skiva kycklingen och lägg över salladen. Klart att äta!
Styling &
Näringsvärde: 587 kcal, 50 g protein, 26 g fett, 34 g kolhydrater
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria