Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 g | Saffran | |
1 tbsp | Vatten | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Bakpulver | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 tbsp | Sirap Ljus | |
0,75 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
Photo:
Katja Kristoferson