Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Mascarponepasta | ||
400 g | Tagliatelle | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Mascarpone | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gräslök - fryst | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
250 g | Färsk bladspenat |
Sätt ugnen på 175 grader och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med basilika, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen ca 1 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Mascarponepasta: Sila av pastavattnet men spar ungefär 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen med pastavattnet. Tillsätt olja och pressa i vitlök. Blanda ner sköljd spenat, mascarponeost och gräslök. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
Skär kycklingen i skivor och lägg dem över pastan.
Näringsvärde: Kcal: 709, Protein: 45 g, Fett: 33 g, Kolhydrater: 52 g.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1