Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ärtpesto | ||
3 tbsp | Citron, ca 1 citron | |
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
30 g | Jalapeno Färsk, 1 st | |
150 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
Topping | ||
3 tbsp | Citron, ca 1 st | |
50 g | Sötmandel Hel | |
250 g | Sparris Färsk | |
300 g | Matkex |
Ärtpesto: Värm ugnen till 200 grader. Dela jalapeñon på mitten. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 min.
Mixa samman riven parmesanost, tinade ärtor, myntablad och rostad jalapeño i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Topping: Grilla sparrisen i en grillpanna. Skär sparrisen i mindre bitar. Finhacka mandlarna.
Lägg ärtröran på sesamkex och toppa med sparris, rivet citronskal och hackade mandlar. Lägg upp på fat och servera!
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt