Skip to main content
Pecannötpaj på Hannahs vis

Pecannötpaj på Hannahs vis

1 h 30 minEasy
337,65 kr
4 portions 46,99 kr per portion
Pecannötpaj på Hannahs vis

Fyllningen
1 LVaniljglass
1,5 dlMuscovadosocker
200 gPecannötter
2 tbspVetemjöl
3 dlSirap Ljus
1 tspVaniljsocker
125 gSmör
0,5 tspSalt
2 pc.Ägg
Pajdeg
3 dlVetemjöl
1 krmSalt
125 gSmör
3 tbspVatten
Instructions
1

Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 - 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter.

Under tiden gör du fyllningen. Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Vispa ägget och vaniljsockret lätt. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.

Häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet - och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

Servera med en god gräddglass.