Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllningen | ||
1 L | Vaniljglass | |
1,5 dl | Muscovadosocker | |
200 g | Pecannötter | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
3 dl | Sirap Ljus | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
125 g | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
Pajdeg | ||
3 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
125 g | Smör | |
3 tbsp | Vatten |
Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 - 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter.
Under tiden gör du fyllningen. Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Vispa ägget och vaniljsockret lätt. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.
Häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet - och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.
Servera med en god gräddglass.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt