Skip to main content
Grillade spareribs
Mari Bergman

Grillade spareribs

1 h 30 minEasy
238,20 kr
4 portions 30,28 kr per portion
Smakrika och helt ljuvligt goda grillade spareribs med smak av asien. Servera som dom är eller tillsammans med en god och fräsch sallad.

2 tbspTomatketchup
1 tbspFärsk ingefära
3 tbspFarinsocker
1 kgSpare Ribs
1 pc.Persilja - färsk
0,5 dlVitvinsvinäger
2 tspFlingsalt
1 pc.Chilipeppar Röd
1 dlÄppeljuice
3 tbspOlivolja
0,5 dlJapansk soja
3 krmSvartpeppar
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspDijonsenap
Instructions
1

Värm ugnen till 160 grader.

2

Lägg köttet på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3

Finhacka chilipeppar, skala och riv ingefära och vitlök. Blanda samman med övriga ingredienser i en kastrull och sjud på medelvärme i ca 15 min. Pensla köttet med hälften av såsen och stek mitt i ugnen i ca 40 min.

4

Ta ut köttet. Höj ugnstemperaturen till 220 grader. Pensla köttet med resterande sås och stek ytterligare i 10-15 min.

5

Ta ut köttet och låt det vila i 5 min. Skär sedan upp i bitar och strö över finhackad persilja vid servering.

Photo:

Roland Persson