Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkål | ||
2 pc. | Blomkål Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Fänkål Krydda | |
1 tsp | Kanel Malen | |
1,5 tsp | Salt | |
2 tsp | Kummin hel | |
Topping | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Citron | |
2 slice | Kavring | |
2 tbsp | Smör |
Värm ugnen till 175 grader.
Blomkål: Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.
Skala vitlök. Mixa samman smör, vitlök, fänkålsfrön, gurkmeja, hela kumminfrön, kanel, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.
Topping: Tärna kavringen och stek tärningarna gyllene i smör. Häll över brödet på hushållspapper och låt svalna. Mixa kavringen med persilja till ett smul i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal.
Ta ut blomkålen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över brödsmulet och skär blomkålen i skivor vid servering.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kavring Liten 440g Bake My Day