Skip to main content
Gyllenrostad blomkål med brödsmul och citron
Mari Bergman

Gyllenrostad blomkål med brödsmul och citron

1 hEasy
162,25 kr
8 portions 13,87 kr per portion
Ett fräscht tillbehör på jul- eller påskbordet. Hel blomkål som rostas med kryddsmör i ugnen och toppas med mixad kavring vid servering.

Blomkål
2 pc.Blomkål Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
2 tspTorkad gurkmeja
2 cloveVitlök Vanlig
100 gSmör
1 tspFänkål Krydda
1 tspKanel Malen
1,5 tspSalt
2 tspKummin hel
Topping
0,5 pc.Persilja - färsk
1 pc.Citron
2 sliceKavring
2 tbspSmör
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Blomkål: Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.

3

Skala vitlök. Mixa samman smör, vitlök, fänkålsfrön, gurkmeja, hela kumminfrön, kanel, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.

4

Topping: Tärna kavringen och stek tärningarna gyllene i smör. Häll över brödet på hushållspapper och låt svalna. Mixa kavringen med persilja till ett smul i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal.

5

Ta ut blomkålen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över brödsmulet och skär blomkålen i skivor vid servering.

Photo:

Nurlan Emir