Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Gräddfil | |
0,75 pc. | Gräslök - färsk | |
1 pc. | Rödlök | |
Sill | ||
420 g | 5-minuterssill | |
0,5 tsp | Svartpeppar Hel | |
0,5 pc. | Rödlök | |
100 g | Morötter | |
0,5 tsp | Kryddpeppar Hel | |
2 dl | Strösocker | |
3 pc. | Lagerblad | |
100 g | Hjortron Fryst | |
25 g | Färsk gurkmeja | |
3 dl | Vatten | |
1 dl | Ättiksprit |
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt lagen svalna.
Skala och skär moroten i ca 0,5 cm breda bitar. Blanchera morotsbitarna i vatten ca 30 sek och låt dem sedan svalna.
Skär sillen i bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Skala gurkmejan. Skär hälften av gurkmejan i skivor och riv hälften.
Lägg alla ingredienser i en burk med lock och tillsätt ättikslagen och hjortron. Låt stå i kylen i minst 1 dygn.
Servera sillen tillsammans med finhackad rödlök, finhackad gräslök och gräddfil.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria