Skip to main content
Hjortronsill med tillbehör
Mari Bergman

Hjortronsill med tillbehör

30 minEasy
192,65 kr
8 portions 15,93 kr per portion
Hemgjord sill med fräsch smak av hjortron och gurkmeja. Ett gott inslag på julbordet eller till midsommar. Sillen går utmärkt att förbereda och bör stå och dra ett dygn i kylen innan servering. Tips! Tina gärna hjortronen i kylen över natten.

Tillbehör
3 dlGräddfil
0,75 pc.Gräslök - färsk
1 pc.Rödlök
Sill
420 g5-minuterssill
0,5 tspSvartpeppar Hel
0,5 pc.Rödlök
100 gMorötter
0,5 tspKryddpeppar Hel
2 dlStrösocker
3 pc.Lagerblad
100 gHjortron Fryst
25 gFärsk gurkmeja
3 dlVatten
1 dlÄttiksprit
Instructions
1

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt lagen svalna.

2

Skala och skär moroten i ca 0,5 cm breda bitar. Blanchera morotsbitarna i vatten ca 30 sek och låt dem sedan svalna.

3

Skär sillen i bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Skala gurkmejan. Skär hälften av gurkmejan i skivor och riv hälften.

4

Lägg alla ingredienser i en burk med lock och tillsätt ättikslagen och hjortron. Låt stå i kylen i minst 1 dygn.

5

Servera sillen tillsammans med finhackad rödlök, finhackad gräslök och gräddfil.

Photo:

Nurlan Emir