Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mjuk pepparkaka | ||
1 tsp | Ingefära Malen | |
1,5 dl | Muscovadosocker | |
1 tsp | Bikarbonat | |
0,5 tsp | Nejlikor Malda | |
2 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Filmjölk Naturell | |
1 dl | Brunt Farinsocker | |
1 krm | Flingsalt | |
100 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Kanel Malen | |
Topping | ||
1 pc. | Citron - Eko | |
2 tbsp | Lingon Fryst | |
1 dl | Florsocker | |
150 g | Färskost Naturell |
Mjuk pepparkaka: Värm ugnen till 175 grader. Låt smöret bli rumsvarmt.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1.5 liter.
Blanda vetemjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika, bikarbonat och salt i en liten skål.
Vispa rumstempererat smör, muscovadosocker och farinsocker med elvisp i en stor bunke. Knäck i ett ägg i taget och vispa samman. Tillsätt filmjölken och vispa till en jämn smet.
Blanda ner mjölblandningen lite i taget under tiden du vispar ihop. Vänd om försiktigt mot slutet med en slickepott istället för elvisp.
Häll smeten i brödformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min. Ta ut kakan och låt den svalna på galler.
Topping: Rör ihop färskost, florsocker och rivet citronskal och fyll en spritspåse med en mönstrad tyll med blandningen.
Spritsa ett vackert mönster med frostingen över pepparkakan.Toppa med frysta lingon och servera.
Photo:
Nurlan Emir
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia