Skip to main content
Dillgurka
Mari Bergman

Dillgurka

45 minEasy
89,30 kr
8 portions 6,31 kr per portion
Ett fräscht tillbehör med gurka, dill och citron som passar utmärkt till fisk och skaldjur.

0,5 pc.Dill - färsk
3 tbspCitron, ca 1 citron
0,25 krmSenapsfrö
1 tbspÄttiksprit
3 tbspVatten
2 krmFlingsalt
0,25 krmVitpeppar Hel
2 pc.Gurka
2 tbspStrösocker
Instructions
1

Hyvla långa remsor av gurkan med en mandolin eller potatisskalare.

2

Mortla 5 vitpepparkorn och 5 senapsfrön och blanda ihop med ättika, socker och vatten.

3

Blanda gurkstrimlorna med ättiksdressingen och låt stå i kylen i 30 min.

4

Finhacka dill och riv citronskal.

5

Blanda gurkan med dill och citronskal och lägg upp på ett fat. Strö över flingsalt och servera meddetsamma.

Photo:

Nurlan Emir