Skip to main content
Senapssill
Mari Bergman

Senapssill

20 minEasy
158,70 kr
8 portions 13,75 kr per portion
Klassisk senapssill är enkelt att göra själv på 5-minutersfiléer. Servera på julbordet, till påsk och midsommar. Sillen håller sig i ca 1 vecka i kylskåp.

0,5 pc.Purjolök
1 dlRapsolja
1 dlSenap Skånsk
1 pc.Dill - färsk
1 krmSalt
430 g5-minuterssill
2 tspVitvinsvinäger
1 dlSenap Ljus
1 krmSvartpeppar
1,5 dlFarinsocker
Instructions
1

Skär sillfiléerna i mindre bitar och låt dem rinna av.

2

Blanda ihop senap, farinsocker och vinäger i en bunke. Vispa droppvis ner oljan.

3

Finhacka dill och purjolök.

4

Tillsätt sill, dill och purjolök i senapskrämen och smaka av med salt och peppar.

Photo:

Simon Bajada