Skip to main content
Vegobab deluxe i pitabröd och grönt
Mari Bergman

Vegobab deluxe i pitabröd och grönt

30 minEasy
429,45 kr
4 portions 43,80 kr per portion
Smakpanelen gjorde alla tummar upp på denna vegetariska kebab och tyckte att hela rätten var riktigt god, och jag tror och hoppas att den kommer att falla även er i smaken.

Vegobab
1 tspSpiskummin
1 tspMejram - torkad
2 tbspOlivolja
1 tspPaprikakrydda
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspSalt
1 tbspVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
560 gVegetarisk kebab
1 krmChiliflakes
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 pc.Isbergssallat
1 pc.Chunky Salsa
4 pc.Pitabröd
1 pc.Kvisttomater
250 gVitkål
Avokadoröra
1 krmSalt
0,25 pc.Citron
2 pc.Avokado
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och vitkålen och skölj och skiva tomaten. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.

2

Avokadoröra: Mixa samman avokadoköttet med citronsaften. Skala och pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.

3

Vegobab: Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop mjölet med mejram, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek kebabköttet på medelvärme tillsammans med kryddblandningen ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera kebabköttet i pitabröd med salladstillbehören, salsasås och yoghurt.

Näringsvärde: Kcal: 744, Protein: 25 g, Fett: 20 g, Kolhydrater: 64 g.

Photo:

Linnea Swärd