Skip to main content
Bakad rotselleri med brynt smör, parmesan och äpple
Mari Bergman

Bakad rotselleri med brynt smör, parmesan och äpple

40 minMedium
203,75 kr
4 portions 28,99 kr per portion
Bakad rotselleri är ett gott tillbehör och passar till både kött, fisk och kyckling. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,42

1 krmSvartpeppar
2 tbspOlivolja
1 tspFlingsalt
75 gParmesanost
50 gSmör
1 pc.Svenska Äpplen
1 pc.Dill - färsk
1 cloveVitlök Vanlig
50 gHasselnötter
1 kgRotselleri
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala rotsellerin och skär den i bitar. Skala och riv vitlök. Blanda rotselleribitarna med vitlök, olja, flingsalt och svartpeppar i en stor ugnsfast form. Rosta mitt i ugnen i ca 30 min.

3

Tärna äpplet och riv parmesanost. Bryn smöret i en kastrull.

4

Lägg upp den rostade rotsellerin på ett fat. Ringla brynt smör över och toppa med tärnat äpple, riven parmesanost, rostade hasselnötter och dillvippor.

Photo:

Roland Persson