Skip to main content
Krämig senapssill på aubergine
Mari Bergman

Krämig senapssill på aubergine

30 minEasy
123,30 kr
8 portions 3,99 kr per portion
En vegansk variant på den klassiska senapssillen. Passar perfekt på alla julbord. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Senapskräm
1 dlRapsolja
1,5 tbspStrösocker
1 krmSalt
0,5 dlSenap Grovkornig
1 tbspVitvinsvinäger
1 krmSvartpeppar
0,5 pc.Dill - färsk
1 tbspDijonsenap
Ättikslag
1 dlStrösocker
1 krmKryddpeppar Hel
3 pc.Lagerblad
2 krmFlingsalt
0,5 pc.Aubergine
2 dlVatten
100 gMorötter
0,5 pc.Rödlök
0,5 dlÄttiksprit
Instructions
1

Ättikslag dag 1: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.

2

Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.

3

Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.

4

Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.

5

Lägg ner aubergine, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten.

6

Senapskräm dag 2: Blanda grovkornig senap, dijonsenap, socker och vitvinsvinäger i en skål. Vispa i oljan.

7

Skölj och finhacka dillen och tillsätt till senapskrämen.

8

Sila av lagen från auberginen och blanda sedan auberginen med senapskrämen. Smaka av med salt och peppar. Skölj ur glasburken och lägg tillbaka senapssillen och servera.

Servera på julbordet.

Photo:

Simon Bajada