Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Senapsdressing | ||
0,75 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 krm | Salt | |
4 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Senap Grovkornig | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Citron | |
1 krm | Svartpeppar | |
Sallad | ||
100 g | Mandlar | |
1 pc. | Krispsallat | |
2 pc. | Apelsin | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 pc. | Persilja | |
2 pc. | Granatäpple | |
65 g | Salladsmix |
Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.
Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.
Grovhacka mandlarna och persiljan.
Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och honung i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, hackade mandlar och persilja.
Servera på julbordet eller som en sidesallad till en god varmrätt.
Recept Mari Bergman
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1