Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lingongrädde | ||
0,75 dl | Lingonsylt | |
2 dl | Vispgrädde | |
1,75 dl | Vetemjöl | |
3 pc. | Ägg | |
150 g | Smör | |
1,75 dl | Strösocker | |
100 g | Chokladkaka Vit | |
0,5 g | Saffran | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Stäng av plattan och bryt i chokladen och låt smälta tillsammans med smöret. Dra bort från plattan då allt smält.
Tillsätt saffran och blanda ihop. Rör ned resterande ingredienser och blanda försiktigt ihop allt till en slät smet.
Smörj en springform (24 cm) med lite smör och bröa med ströbröd eller kokos. Grädda kakan i ugn ca 22-23 minuter, låt sedan svalna.
Lingongrädde: Vispa grädden luftig. Blanda ned lingonsylten. Ställ kallt fram till servering.
Saffranskladdkakan är minst lika god om den får stå i kylen under natten och serveras dagen därpå. Pudra gärna lite florsocker över och servera tillsammans med lingongrädden.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt