Skip to main content
Fishtaco med mango- och avokadosallad
Mari Bergman

Fishtaco med mango- och avokadosallad

30 minEasy
504,45 kr
4 portions 69,43 kr per portion
Riktigt enkel och smal fiskrätt som får de flesta att erkänna att fisk är fantastiskt!

Lax
0,5 tbspOlivolja, Extra Virgin
1 tbspSalt
1 tbspStrösocker
0,5 tbspChiliflakes
500 gLaxfilé
1 tbspSmör
Tillbehör
336 gTortilla
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
50 gSalladsmix
Salsa
0,5 tspSalt
0,5 pc.Rödlök
1 tspHonung
1 pc.Avokado
1 tspFärsk ingefära
0,5 tspChiliflakes
225 gMango Fryst
0,5 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Lime
Instructions
1

Salsa:Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.

2

Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt saften från en halv lime, chiliflakes, honung och salt.

3

Lax:Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.

4

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.

5

Tillbehör:Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.

6

Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Vik ihop och njut.

Näringsvärde: Kcal: 483, Fett: 31 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 20 g

Photo:

Sanna Livijn Wexell