Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
0,5 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 tbsp | Salt | |
1 tbsp | Strösocker | |
0,5 tbsp | Chiliflakes | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
336 g | Tortilla | |
100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
50 g | Salladsmix | |
Salsa | ||
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Honung | |
1 pc. | Avokado | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
225 g | Mango Fryst | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Lime |
Salsa:Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.
Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt saften från en halv lime, chiliflakes, honung och salt.
Lax:Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.
Tillbehör:Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Vik ihop och njut.
Näringsvärde: Kcal: 483, Fett: 31 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 20 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel