Skip to main content
Veganska julköttbullar
Mari Bergman

Veganska julköttbullar

40 minMedium
141,90 kr
8 portions 12,24 kr per portion
Vegansk julmat - helt ljuvliga veganska köttbullar med smak av jul. Med den formbara färsen rullar du enkelt dessa köttbullar med glädje till julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

4 tspDijonsenap
850 gSojafärs
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 tspSalt
1 tspKryddpeppar Malen
1 krmSvartpeppar
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Gul lök
3 tspGrönsaksfond
Instructions
1

Lägg den tinade färsen i en bunke.

2

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i hälften av oljan.

3

Tillsätt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt, peppar, kryddpeppar och finhackad persilja till färsen. Blanda om ordentligt och rulla bullar.

4

Hetta upp resterande olja i en stekpanna och stek bullarna på medelhög värme runt om i ca 2-3 min så att de får fin färg. Sänk värmen och låt köttbullarna steka klart i ca 10 min på låg värme.

5

Servera på julbordet.

Photo:

Nurlan Emir