Skip to main content
Saffransdoftande sötpotatissoppa
Mari Bergman

Saffransdoftande sötpotatissoppa

30 minEasy
368,55 kr
4 portions 34,30 kr per portion
En fantastiskt god och mättande soppa med sötpotatis, saffran och ingefära.(Tastelines vegokasse v14 2015)

Soppa
1 pc.Apelsin
250 gVanliga morötter
2 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 pc.Sötpotatis
1 tspHonung
400 gPotatis
1 krmSalt
1 LVatten
4 cloveVitlök Vanlig
1 dlRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspFärsk ingefära
1 pc.Gul lök
2 tspVinäger
1 tspChilipeppar Färsk
1 gSaffran
3 tbspLantbuljong
Tillbehör
1 dlGräddfil
0,5 pc.Bladpersilja - färsk
Instructions
1

Soppa: Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.

2

Skala och tärna sötpotatis, morötter och potatis.

3

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, chili och rotfrukter under omrörning utan att det tar färg. Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund. Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

4

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från en apelsin.

5

Toppa soppan med lite gräddfil och hackad persilja.

Näringsvärde: 373 kcal, 11 g protein, 9 g fett, 58 g kolhydrater

Photo:

Susanna Livijn Wexell