Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Gurka | |
Guacamole | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
25 g | Chilifrukter, 1 st | |
2 pc. | Avokado | |
0,25 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
0,25 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Tomater | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
Picklad rödlök | ||
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Rödlök | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Ättika |
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Mosa avokadon med en gaffel. Hacka tomat och chili. Finhacka koriandern.
Skär gurkan i ca 1 cm tjocka snittar.
Koka upp vatten, socker och ättiksprit, rör om tills sockret löst sig helt. Sätt löken i en burk/skål och häll över lagen. Låt gärna stå i kylen (med lock) minst en halvtimme, gärna över natten.
Guacamole:
Skala och hacka lök och vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaksätt med pressad citron, salt och lite svartpeppar.
Servering:
Klicka ut 1 msk guacamole på respektive gurkbit och toppa sedan varje snitt med lite picklad rödlök.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt