Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaka | ||
6 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Bakpulver | |
6 dl | Strösocker | |
3 dl | Vatten | |
6 dl | Vetemjöl | |
Glasyr | ||
3 dl | Strösocker | |
0,5 tbsp | Vaniljsocker | |
200 g | Smör | |
Topping | ||
100 g | Riven kokos |
Kaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ned vetemjöl och bakpulver i smeten, blanda.
Koka upp vattnet. Häll ned vattnet i smeten och vispa ihop.
Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm, och grädda längst ned i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka, den ska inte vara smetig. När kakan är klar låter du den svalna på bänken.
Glasyr: Smält smör och socker i en kastrull, dra av från plattan och rör ned vaniljsockret.
När kakan svalnat, bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i lagom stora rutor då glasyren stelnat.
Photo:
Kerstin Eriksson