Skip to main content
Silviakaka
Malin Andersson

Silviakaka

50 minEasy
55,90 kr
1 portion 31,95 kr per portion
Klassisk långpannekaka som uppskattas av både stora och små! Vår silviakaka räcker till cirka 30 bitar och går utmärkt att frysa in. Receptet ger ca 30 bitar.

Kaka
6 pc.Ägg
1 tbspBakpulver
6 dlStrösocker
3 dlVatten
6 dlVetemjöl
Glasyr
3 dlStrösocker
0,5 tbspVaniljsocker
200 gSmör
Topping
100 gRiven kokos
Instructions
1

Kaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ned vetemjöl och bakpulver i smeten, blanda.

2

Koka upp vattnet. Häll ned vattnet i smeten och vispa ihop.

3

Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm, och grädda längst ned i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka, den ska inte vara smetig. När kakan är klar låter du den svalna på bänken.

4

Glasyr: Smält smör och socker i en kastrull, dra av från plattan och rör ned vaniljsockret.

5

När kakan svalnat, bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i lagom stora rutor då glasyren stelnat.

Photo:

Kerstin Eriksson