Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
100 g | Smör | |
3 tbsp | Kakao | |
1 tbsp | Ströbröd | |
2 pc. | Ägg | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Pepparkakskrydda | |
1 tsp | Vaniljsocker |
Sätt ugnen på 175° (ca. 165 grader för varmluftsugn). Smörj och bröa en springform på ca 24 cm med ströbröd.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker, mjöl och kryddor (vänta med äggen) så att allt blir väl blandat.
Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera!
Photo:
Kerstin Eriksson