Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Salt | |
4 pc. | Sardeller | |
500 g | Lammfärs | |
1 tsp | Råsocker Strö | |
3 pc. | Lagerblad | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Fänkål Krydda | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Krossade Tomater | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Rött vin |
Stöt fänkålen i en mortel, och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs lök och vitlök med fänkålen och sardellerna, försiktigt, på medelvärme.
Tillsätt färsen, och finfördela den medan den steks.
Lägg i lagerbladen, och häll över vin och tomatkonserv. Krydda med salt, svartpeppar och en gnutta råsocker. Lägg på lock, och låt koka på låg värme i 20 minuter.
Tag av locket, rör i bolognesen, och låt den koka ihop 10 minuter utan lock. Smaka av med salt, svartpeppar och råsocker, och servera med nykokt pasta.
Photo:
Annika Ingemarsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant