Skip to main content
Bolognese på lammfärs med fänkål och sardeller

Bolognese på lammfärs med fänkål och sardeller

30 minEasy
376,65 kr
4 portions 41,18 kr per portion
Annorlunda färssås med fina smaker.

1 tspSalt
4 pc.Sardeller
500 gLammfärs
1 tspRåsocker Strö
3 pc.Lagerblad
0,5 tspSvartpeppar Malen
2 tbspFänkål Krydda
2 pc.Schalottenlök
1 tbspOlivolja
1 pc.Krossade Tomater
3 cloveVitlök Vanlig
1 dlRött vin
Instructions
1

Stöt fänkålen i en mortel, och finhacka schalottenlöken och vitlöken.

2

Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs lök och vitlök med fänkålen och sardellerna, försiktigt, på medelvärme.

3

Tillsätt färsen, och finfördela den medan den steks.

4

Lägg i lagerbladen, och häll över vin och tomatkonserv. Krydda med salt, svartpeppar och en gnutta råsocker. Lägg på lock, och låt koka på låg värme i 20 minuter.

5

Tag av locket, rör i bolognesen, och låt den koka ihop 10 minuter utan lock. Smaka av med salt, svartpeppar och råsocker, och servera med nykokt pasta.

Photo:

Annika Ingemarsson