Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatris | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
3 dl | Risoni | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
Tzatziki | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
100 g | Gurka | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
Gurksallad | ||
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
250 g | Romansallat | |
200 g | Gurka | |
Fläskkotletter | ||
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Timjan - torkad | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
480 g | Fläskkotlett | |
4 tbsp | Olivolja | |
0,3 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Flingsalt |
Örtkotletter: Hacka persilja, skala vitlöksklyftor och dela citron. Rör ihop olja, persilja, pressad vitlök, citronsaft, timjan, salt och peppar till en marinad. Lägg kotletterna i marinaden och blanda om ordentligt så att marinaden fördelar sig över alla köttbitar. Låt kotletterna ligga och dra sig medan du förbereder resten.
Tomatris: Fräs tomatpuré och olja hastigt på medelhög värme i en kastrull. Tillsätt ris(alt risoni) och fräs med försiktigt under omrörning. Häll i vatten och koka enligt förpackningens anvisningar.
Tzatziki: Skölj och riv gurka. Krama ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med svartpeppar och salt.
Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Lägg upp allt i en skål och droppa lite olivolja och vinäger över.
Bryn kotletterna på hög värme ca 2 minuter per sida. Sänk sedan värmen och stek vidare i ungefär 10 minuter. Vänd någon gång. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera kotletterna med tomatriset, tzatzikin och gurksalladen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt