Skip to main content
Örtkotletter med tzatziki och tomatris
Hemmakock

Örtkotletter med tzatziki och tomatris

30 minEasy
255,60 kr
4 portions 37,94 kr per portion
Örtmarinerade kotletter med spännande rött ris med smak av tomat. Tzatziken är pricken över i:et i denna rätt! Kotletterna kan också läggas på grillen. Börja då med att värma grillen, och grilla dem sedan ca 6-7 minuter per sida. (Familjematkassen v22 2012)

Tomatris
2 tbspTomatpuré
3 dlRisoni
1 tbspOlivolja
1 tspSalt
Tzatziki
2 dlYoghurt för Matlagning
100 gGurka
1 cloveVitlök Färsk
Gurksallad
1 tspVitvinsvinäger
1 tbspOlivolja
250 gRomansallat
200 gGurka
Fläskkotletter
2 krmSvartpeppar
0,5 pc.Citron
1 tbspTimjan - torkad
2 cloveVitlök Färsk
480 gFläskkotlett
4 tbspOlivolja
0,3 pc.Persilja - färsk
1 tspFlingsalt
Instructions
1

Örtkotletter: Hacka persilja, skala vitlöksklyftor och dela citron. Rör ihop olja, persilja, pressad vitlök, citronsaft, timjan, salt och peppar till en marinad. Lägg kotletterna i marinaden och blanda om ordentligt så att marinaden fördelar sig över alla köttbitar. Låt kotletterna ligga och dra sig medan du förbereder resten.

Tomatris: Fräs tomatpuré och olja hastigt på medelhög värme i en kastrull. Tillsätt ris(alt risoni) och fräs med försiktigt under omrörning. Häll i vatten och koka enligt förpackningens anvisningar.

Tzatziki: Skölj och riv gurka. Krama ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med svartpeppar och salt.

Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Lägg upp allt i en skål och droppa lite olivolja och vinäger över.

Bryn kotletterna på hög värme ca 2 minuter per sida. Sänk sedan värmen och stek vidare i ungefär 10 minuter. Vänd någon gång. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera kotletterna med tomatriset, tzatzikin och gurksalladen.