Skip to main content
Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

45 minEasy
317,15 kr
4 portions 35,06 kr per portion
Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

Picklad rödlök
1 pc.Rödlök
0,5 dlVatten
1 dlVitvinsvinäger
Linsburgare
760 gRöda Linser Förkokta
0,5 tspSalt
1 dlParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlHavregryn
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Ägg
150 gMorötter
1 dlMajsstärkelse
1 tspSambal Oelek
1 tbspOlivolja
Tillbehör
1 tbspOlivolja
200 gSurdegsbröd
Pestomajonnäs
1 pc.Ägg
1 krmSalt
0,5 pc.Pesto Grön
1 tbspRödvinsvinäger
1,5 dlRapsolja
1 tbspDijonsenap
0,5 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Picklad rödlök; skiva löken och lägg löken i en skål. Häll på vitvinsvinäger och vatten. Låt stå minst en timme.

2

Pestomajonnäs; knäck ägget och blanda äggula , senap och vinäger i en skål, vispa ihop.

3

Tillsätt rapsolja försiktigt under vispning, så du får en tjock och härlig majonnäs.

4

Vispa i peston och smaka av med salt och peppar.

5

Linsburgare; riv parmesanosten och moroten.

6

Låt linserna rinna av, skölj väl. Lägg dem i en matberedare tillsammans med ägg, vitlök, sambal oelek, morot, parmesan, maizena och havregryn. Kör till en jämn smet, smaka av med salt peppar.

7

Forma fyra stora burgare eller sex mindre.

8

Stek dem 2 minuter på varje sida i olivolja på medelstark värme.

9

Stek brödskivorna i olivolja.

10

Servera linsburgarna i bröden med pestomajonnäs, picklad rödlök och sallad.

Recept/foto Zeta

Photo:

Zeta