Skip to main content
Bönsoppa – Zuppa di fagioli
Zeta

Bönsoppa – Zuppa di fagioli

30 minEasy
204,25 kr
4 portions 24,05 kr per portion
Snabblagad bönsoppa som toppas med örtolja. Mustig och fyllig smak från mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

Örtolja till servering
1 krmSalt
0,5 krmProvencalska Örter
1 dlOlivolja, Extra Virgin
0,5 dlParmesanost
1 pc.Gul lök
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Hönsbuljong
1 dlSötmandel Spån
760 gVita Bönor Stora
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
3 dlVatten
Friterad salvia
20 gSalvia - färsk
2 dlOlivolja, Extra Virgin
Instructions
1

Skölj bönorna och låt rinna av.

2

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på svag värme tills det mjuknar. Lägg i bönorna och 2/3 av den rostade mandeln. Rör om.

3

Häll på buljongen. Mixa med stavmixer till en krämig soppa. Tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

4

Servera med resten av mandlarna, friterade salviablad och örtolja.

5

Mixa örter och olja med stavmixer. Smaksätt med salt och eventuellt lite citronzest.

6

Värm olivolja i en liten stekpanna. Stek salviabladen tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Photo:

Zeta