Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Nudelsallad | ||
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 pc. | Rödlök | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Rapsolja | |
200 g | Glasnudlar | |
1 krm | Salt | |
400 g | Minimajs | |
100 g | Rädisor | |
Lax | ||
600 g | Laxfilé | |
Marinad | ||
1 tbsp | Sesamolja | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 g | Vitlök Vanlig | |
3 tbsp | Strösocker | |
5 tbsp | Japansk soja |
Lax: Dela laxen i 4 jämnstora bitar.
Marinad: Riv vitlök och rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i marinaden och ställ eventuellt i kylen över natten.
Nudelsallad: Mjuka upp nudlarna genom att koka dem enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med 2 minuter. De ska vara spänstiga. Skölj med iskallt vatten.
Lax: Ta upp laxen och torka av den något. Spara marinaden. Stek i medelhet panna, först på ena sidan cirka 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter.
Nudelsallad: Dela minimajs, rädisor och sugarsnaps på mitten. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en panna med lite olja tills den är rykande het. Stek hastigt minimajs, spenat och rödlök till nudelsalladen. Häll över 1 msk marinad från laxen och tillsätt sojan. Lägg i nudlar, rädisor och sugar snaps och låt bli genomvarmt.
Servera laxen tillsammans med den varma nudelsalladen. Lägg gärna nudlarna som en bädd och toppa med laxen.
Näringsvärde: Kcal: 594, Fett: 19 g, Protein: 33 g, Kolhydrater: 71 g
Photo:
Daniel Ohlsson
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko