Skip to main content
Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad
Jennie Walldén

Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad

30 minEasy
480,15 kr
4 portions 85,00 kr per portion
Jennie Walldén som gästar matkassen bjuder denna vecka på en smaksensation med korianska smaker i form av teriyakilax med nudelsallad. Lägg gärna in laxen i den goda marinaden redan kvällen innan, så blir den lite extra god.

Nudelsallad
150 gSugarsnaps
0,5 pc.Rödlök
70 gFärsk bladspenat
1 tbspJapansk soja
2 tbspRapsolja
200 gGlasnudlar
1 krmSalt
400 gMinimajs
100 gRädisor
Lax
600 gLaxfilé
Marinad
1 tbspSesamolja
1 tbspVitvinsvinäger
1 gVitlök Vanlig
3 tbspStrösocker
5 tbspJapansk soja
Instructions
1

Lax: Dela laxen i 4 jämnstora bitar.

2

Marinad: Riv vitlök och rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i marinaden och ställ eventuellt i kylen över natten.

3

Nudelsallad: Mjuka upp nudlarna genom att koka dem enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med 2 minuter. De ska vara spänstiga. Skölj med iskallt vatten.

4

Lax: Ta upp laxen och torka av den något. Spara marinaden. Stek i medelhet panna, först på ena sidan cirka 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter.

5

Nudelsallad: Dela minimajs, rädisor och sugarsnaps på mitten. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en panna med lite olja tills den är rykande het. Stek hastigt minimajs, spenat och rödlök till nudelsalladen. Häll över 1 msk marinad från laxen och tillsätt sojan. Lägg i nudlar, rädisor och sugar snaps och låt bli genomvarmt.

6

Servera laxen tillsammans med den varma nudelsalladen. Lägg gärna nudlarna som en bädd och toppa med laxen.

Näringsvärde: Kcal: 594, Fett: 19 g, Protein: 33 g, Kolhydrater: 71 g

Photo:

Daniel Ohlsson