Skip to main content
Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

30 minEasy
515,16 kr
4 portions 89,91 kr per portion
Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

Tomatsallad
4 pc.Vanliga Tomater
1 pc.Rödlök
50 gPinjenötter
250 gKörsbärstomater Gula
300 gCiabatta
Pesto
35 gPinjenötter
50 gParmesanost
1 cloveVitlök Färsk
Tillagning av musslorna
3 dlVatten
0,5 pc.Bladpersilja - färsk
0,33 clMatlagningsvin Vitt
4 cloveVitlök Färsk
1 tbspFänkål Krydda
2 pc.Schalottenlök
2 tbspOlivolja
1 900 gBlåmusslor
Instructions
1

Tvätta blåmusslorna i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö i olivolja. Tillsätt musslor och persilja. Häll på lika delar vitt vin och vatten. Koka under lock i ca 5 minuter. De musslor som inte har öppnat sig är inte bra, så dem är bara att slänga. Lyft upp musslorna. Spara spadet - det används vid servering.

Pesto: Kör pinjenötter, parmesan och vitlök I en mixer. Häll i oljan i en tunn stråle. Tillsätt basilikan, spara några blad till garnering och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i grova bitar. Skiva salladslök och rödlök tunt.

Värm upp blåmusselspadet. Lägg i grönsaker och musslor. Värm upp och vänd i pesto. Garnera med basilika och pinjenötter.

Servera med grillad ciabatta