Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatsallad | ||
4 pc. | Vanliga Tomater | |
1 pc. | Rödlök | |
50 g | Pinjenötter | |
250 g | Körsbärstomater Gula | |
300 g | Ciabatta | |
Pesto | ||
35 g | Pinjenötter | |
50 g | Parmesanost | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
Tillagning av musslorna | ||
3 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
0,33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
4 clove | Vitlök Färsk | |
1 tbsp | Fänkål Krydda | |
2 pc. | Schalottenlök | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 900 g | Blåmusslor |
Tvätta blåmusslorna i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö i olivolja. Tillsätt musslor och persilja. Häll på lika delar vitt vin och vatten. Koka under lock i ca 5 minuter. De musslor som inte har öppnat sig är inte bra, så dem är bara att slänga. Lyft upp musslorna. Spara spadet - det används vid servering.
Pesto: Kör pinjenötter, parmesan och vitlök I en mixer. Häll i oljan i en tunn stråle. Tillsätt basilikan, spara några blad till garnering och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i grova bitar. Skiva salladslök och rödlök tunt.
Värm upp blåmusselspadet. Lägg i grönsaker och musslor. Värm upp och vänd i pesto. Garnera med basilika och pinjenötter.
Servera med grillad ciabatta