Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
1 dl | Kolasås | |
1 dl | Riven kokos | |
Vetedeg | ||
50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
1 kg | Vetemjöl | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsp | Salt | |
250 g | Smör | |
0,5 tsp | Kardemummakärnor | |
Fyllning | ||
5 tsp | Kanel Malen | |
1 dl | Strösocker | |
3 pc. | Äpplen | |
150 g | Smör | |
Sockerlag | ||
2 dl | Vatten | |
1 dl | Strösocker | |
Pensling | ||
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Pärlsocker |
Vetedeg: Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Mortla kardemummakärnorna. Blanda ner kardemumma, rumstempererat smör delat i bitar, strösocker och hälften av mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en kladdig deg. Tillsätt saltet och addera mer mjöl efter behov.
Knåda degen i ungefär 10 min med maskin. Lägg på lite tid om du knådar degen för hand.
Låt degen jäsa i drygt 1 tim. Den ska bli dubbelt så stor.
Fyllning: Skala och riv äpplena. Blanda eller mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
Vetedeg: Dela degen i två lika delar när den jäst klart. Ta den ena delen och kavla ut till en stor rektangel, ca mått 30x40 cm.
Bre ut fyllningen i ett jämnt lager. Rulla ihop degen så tajt du kan.
Skär ca 2 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna med snittytan uppåt på en plåt.
Pensla bullarna med ägg och grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller tills de fått fin färg.
Sockerlag: Koka upp vatten och socker. Rör om tills sockret lösts upp och vätskan tjocknat lite.
Vetedeg: Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut ur ugnen.
Topping: Spritsa bullarna med kolasås och strössla över riven kokos innan servering.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1