Skip to main content
Grillad persika med krämig burrata
Mari Bergman

Grillad persika med krämig burrata

20 minEasy
173,70 kr
4 portions 30,02 kr per portion
Grillad persika eller nektarin med krämig burrata är ett trevligt tillbehör till sommarens grillmiddagar.

0,5 pc.Basilika - färsk
0,5 tspFlingsalt
500 gNektarin, 4 st
2 tspOlivolja
200 gBurrata
1 pc.Citron - Eko
0,5 pc.Mynta - färsk
2 krmSvartpeppar
Instructions
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.

2

Halvera persikorna/nektarinerna och pensla snittytorna med olja.

3

Grilla halvorna med snittytan nedåt på direkt värme så att de får en ordentlig grillyta. Vänd sedan persikorna/nektarinerna och grilla undersidan på indirekt värme i ca 10 min så att de blir mjuka.

4

Lägg upp de grillade persikohalvorna/nektarinhalvorna på ett fat och fördela burrata, myntablad och basilikablad över persikorna. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.

Photo:

Roland Persson