Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaka | ||
6 dl | Vetemjöl | |
4 pc. | Ägg | |
200 g | Smör | |
4 dl | Strösocker | |
2 dl | Muscovadosocker | |
1 tbsp | Kardemumma Mald | |
Päron | ||
4 pc. | Päron Kaiser | |
3 dl | Vatten | |
0,5 g | Saffran | |
4 dl | Strösocker | |
Till servering | ||
3 tbsp | Florsocker |
Skala päronen, halvera och kärna ur dem och skär dem i klyftor. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Koka upp det tillsammans med resterande socker samt vatten i en kastrull. Lägg ner päronklyftorna och låt koka i tre minuter. Ta av plattan från spisen och låt päronen svalna i lagen.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en ugnsform (ca 20x30 cm).
Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, muscovadosocker, ägg, mjöl och kardemumma med en slev till en slät smet. Använd inte elvisp. Häll smeten i formen.
Ta upp päronklyftorna ur lagen och tryck ner dem i kaksmeten.
Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Skär kakan i bitar och pudra över florsocker.
Photo:
Katja Kristoferson
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant