Skip to main content
Kanelbullar med frosting
Kokbok

Kanelbullar med frosting

3 hEasy
112,75 kr
1 portion 30,97 kr per portion
Klassiska kanelbullar är mångas favorit på fikabordet, dessa har dessutom fått sig en härligt krämig och god frosting på toppen! Blir 14 st bullar. Receptet kommer ur boken "Cake Hero - recept för unga bagare" av Roy Fares. Boken ges ut av Bonnier Fakta.

1 pc.Ägg
0,5 tspSalt
1 tbspKardemumma Mald
1 dlStrösocker
2 dlStandardmjölk
30 gJäst Söta Degar
7,5 dlVetemjöl
100 gSmör
Frosting
1 tbspVaniljsocker
120 gSmör
3,5 dlFlorsocker
100 gFärskost Naturell
Fyllning
2 tbspKanel Malen
2 dlFarinsocker
100 gSmör
Instructions
1

Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Värm mjölken till ljummen temperatur (cirka 37 grader, men inte över) och häll ner den i bunken. Rör tills jästen har lösts upp. Lägg i resten av ingredienserna till degen, förutom smöret. Spara ett ägg, som är till att pensla bullarna.

2

Kör ihop degen långsamt med maskinens degkrok. Öka sedan farten lite och tillsätt smöret i omgångar. Kör degen i 10 minuter i maskinen. Då är den mjuk och elastisk, och har en glansig och fin yta. Skrapa ut degen på en mjölad arbetsyta och låt den vila under bakduk i 20 minuter.

3

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 45 × 30 cm.

4

Bred ut rumsvarmt smör jämnt över degrektangeln.

5

Sprid ut farinsocker och kanel jämnt över degen.

6

Rulla ihop degen till en rulle. Börja rulla vid den långa sidan längst ifrån dig.

7

Skär rullen i 14 bitar.

8

Dra i degänden så att den hamnar på undersidan av varje bit. Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 1 ½ timme. Under tiden: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion, och gör frostingen (se nedan).

9

Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i cirka 8 minuter, eller tills de har fått fin färg.

10

När bullarna kommer ut ur ugnen: Klicka på ungefär en matsked frosting på varje bulle och stryk ut den försiktigt. Låt bullarna svalna på plåten.

11

Frosting: Vispa med elvisp ihop smör, färskost och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt att vispa tills frostingen är fluffig och fin.

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt