Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Salt | |
150 g | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Kakao | |
3 dl | Strösocker | |
Tryffel | ||
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk chokladkaka |
Koka upp grädden i en kastrull.
Bryt i chokladen och låt den smälta ihop med grädden, rör ihop till en slät smet och låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur.
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, ca 22 cm. Använd gärna ett bakplåtspapper i botten för att enklare få loss kakan efter gräddning.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop till en lös smet och vispa sedan ned äggen, ett i taget.
Blanda ned vetemjölet och rör ihop allt till en jämn och slät smet.
Bred ut smeten i springformen och grädda ca 20 minuter. Låt botten svalna.
När brownien har svalnat, ta lös kanterna från formen och bred ut fudgen i ett jämt lager. Toppa med rikligt av godis, färska bär eller något annat smarrigt. Ställ in i kylen tills tryffeln stelnat. Ät och njut!
Tips: Gillar du inte mörk choklad? Tryffeln går lika bra att göra med en ljus chokladkaka!
: Gillar du inte mörk choklad? Tryffeln går lika bra att göra med en ljus chokladkaka!
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt