Skip to main content
Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad
Mari Bergman

Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad

40 minEasy
561,00 kr
4 portions 78,45 kr per portion
De dilliga fiskknyten går jättebra att grilla!

Fiskknyten
1 pc.Aluminiumfolie
700 gFärskpotatis
2 dlVispgrädde
500 gFärsk laxfilé
1 pc.Gul lök
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
1 cloveVitlök Färsk
1 pc.Dill - färsk
Sallad
2 tbspVit balsamvinäger
100 gRädisor
70 gSalladsmix
0,5 pc.Rödlök
125 gSugarsnaps
2 tbspOlivolja
1 tbspDill - färsk
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.

2

Fiskknyten: Tvätta potatisen och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna ca 5-7 min i saltat vatten.

3

Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Grovhacka dillen.

4

Gör stora folieark. Ett tips är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och en bit lax ovanpå. Fördela lök och dill över fisken (spar dill till salladen). Salta och peppra ordentligt och vik upp foliet så att det blir som en skål. Häll över grädde i varje paket och vik ihop.

5

Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

6

Ugn: Sätt in paketen i ugnen ca 20 min.

7

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skiva rädisrona och dela sugersnapsen på längden. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda med salladen och resten av dillen och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen med varma fiskknyten.

Lägg ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig.

Näringsvärde: 592 KCAL 29 G PROTEIN 38 G FETT 32 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd