Skip to main content
Varmrökt makrillfilé med potatissallad
Mari Bergman

Varmrökt makrillfilé med potatissallad

15 minEasy
309,10 kr
4 portions 39,52 kr per portion
En riktigt somrig sallad - Varmrökt makrillfilé med färskpotatissallad.

Sallad
350 gRökt Makrill
125 gKörsbärstomater
800 gFärskpotatis
50 gRuccolasallat
0,5 pc.Rödlök
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
0,5 pc.Gräslök - färsk
0,5 tspHonung
1 tspDijonsenap
0,5 dlOlivolja
1 tbspVatten
1,5 tbspVit balsamvinäger
Instructions
1

Skölj och koka potatisen i saltat vatten.

2

Dressing: Skölj och finhacka gräslök och blanda med olivolja, vatten, dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Har du en matberedare så kan du mixa alla ingredienser.

3

Skölj ruccolan och cocktailtomaterna. Halvera tomaterna och skala och skiva rödlöken tunt.

4

Ta bort skinnet på makrillfiléerna och dela dem i mindre bitar.

5

Sila av potatisvattnet och dela potatisen på mitten. Blanda potatis, ruccola, tomater och rödlök med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med makrillfiléerna.

Näringsvärde: 530 KCAL 30 G PROTEIN 18 G FETT 35 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd