Skip to main content
Grillad halloumi med vattenmelonsalsa och guacamole i grillat tortillabröd
Mari Bergman

Grillad halloumi med vattenmelonsalsa och guacamole i grillat tortillabröd

45 minEasy
293,30 kr
4 portions 52,72 kr per portion
Prova att göra denna härliga variant av wrap med fräsch salsa på vattenmelon och mynta, krämig guacamole och grillad halloumi. Perfekt till lunch eller middag en varm sommardag!

Melonsalsa
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Chilipeppar Röd
1 kgVattenmelon
1 pc.Mynta - färsk
1 pc.Lime
Guacamole
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
1 pc.Lime
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt
2 pc.Avokado
Grill
180 gRomansallat, (1 st)
320 gTortilla
500 gHalloumi
Instructions
1

Melonsalsa: Skala och tärna melonen. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och finhacka myntan och skölj och riv skalet av limen. Blanda alltsammans i en skål och pressa i limesaft. Tillsätt olja och smaka av med en nypa salt och peppar.

2

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och mixa samman med yoghurt, limeskal, limesaft, vitlök och olja. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Grill: Dela halloumin på mitten och grilla på båda sidor så att de får en fin grillyta. Grilla tortillabröden hastigt så att de får lite färg. Tärna halloumin.

4

Fyll tortillabröden med salladsblad, vattenmelonsalsa, grillad halloumi och guacamole. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 873 kcal, 35 g protein, 49 g fett, 69 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir