Skip to main content
Vaniljbullar
Linnéa Seidel

Vaniljbullar

1 h 30 minEasy
131,80 kr
1 portion 23,85 kr per portion
”De här är verkligen barndomsbullar! Mamma gjorde alltid de här bullknutarna när jag var liten.” Blir 30-40 bullar.

Deg
3 dlMellanmjölk
100 gSmör
1 LVetemjöl
25 gJäst Original
0,5 dlSirap
Garnering
1 dlPärlsocker
1 pc.Ägg
Fyllning
0,5 dlVaniljsocker
1 dlFlorsocker
100 gSmör
Instructions
1

Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.

2

Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.

3

Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.

4

Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.

5

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.

6

Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.

7

Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.

8

Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.

9

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.

Photo:

Katja Kristoferson