Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Deg | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Smör | |
1 L | Vetemjöl | |
25 g | Jäst Original | |
0,5 dl | Sirap | |
Garnering | ||
1 dl | Pärlsocker | |
1 pc. | Ägg | |
Fyllning | ||
0,5 dl | Vaniljsocker | |
1 dl | Florsocker | |
100 g | Smör |
Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.
Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Photo:
Katja Kristoferson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant