Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gräddkokt fänkål | ||
2 tsp | Lantbuljong | |
1,5 pc. | Fänkål Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
Korv | ||
600 g | Bratwurst | |
Potatisstomp | ||
800 g | Potatis | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Gräslök - fryst |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisstomp: Skala och koka potatisen.
Korv: Skär några snitt i korven och lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Gräddkokt fänkål: Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk. Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Låt det småputtra ca 7 min tills fänkålen är mjuk och såsen har kokat in och blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
Potatisstomp: Häll av potatisvattnet. Lägg upp potatis och smör på ett fat och mosa ihop lite lätt med en gaffel. Strö över gräslök. Servera tillsammans med bratwurst och gräddkokt fänkål.
Näringsvärde: Kcal: 714, Protein: 20 g, Fett: 50 g, Kolhydrater: 42 g.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt